CUPA Chita Lake editia a-I-a TANDEM / ECHIPA 2 PESCARI – METHOD FEEDER

476
0
esteto.ro

CUPA Chita Lake editia a-I-a TANDEM / ECHIPA 2 PESCARI – METHOD FEEDER

Organizatori: e-crap.ro & Chita Lake

Foto – video – Eduard Vrabie

Inscrieri: Eduard Vrabie 0728.86.86.46

TAXA 300lei

?Locuri disponibile 21

21.01.2023 prezenta pe balta la ora 6:30, tragerea la sorti ora 6.45

?Extragerea standurilor si sedinta tehnica: 6:45-07:15 Pregatire/Sondare 7:15-8:50

?Nadire grea 8:50-09:00

Start competitie: 09:00

?Anuntarea ultimelor 10 minute : 15:50 Final competitie: 16.00

Festivitatea de premiere: 16:30

Premii:

?Locul I : 1500 ron + CUPE

?Locul II: 1000 ron + CUPE

?Locul III: 500 ron + CUPE

CMMC – PREMII MG CARP + CUPE

?Premiile sunt valabile in cazul participarii a 21 de echipe!

Concursul se va desfasura pe 3 sectoare. Clasamentul general se va face in functie de clasarea in sector, fiecare concurent va obtine un nr de puncte egal cu clasarea in sector.

Ex: Cel cu cantitatea cea mai mare din sector va fi clasat pe locul 1 in sector = 1p, locul 2 = 2p. etc Pentru stabilirea clasamentului final, echipele care au acelasi numar de puncte, vor fi departajate in functie de cantitatea prinsa. In caz de egalitate la numarul de kg, departajarea se va face prin numarul de pești cantăriti.

Ex. Locul 1-sector A= 1p= 30kg Locul 1- sector B= 1p = 28 kg Locul 1- sector C= 1p 35kg

Clasamentul final va arata in felul urmator:

Locul 1 la general = locul 1 din sectorul C Locul 2 la general – locul 1 din sectorul A Locul 3 la general – Locul 1 din sectorul B

Program desfasurare:

La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului.

Regulament :

?1. Speciile care puncteaza sunt crapul comun, crapul oglindă, ctenul, carasul si platica. Oricare alta specie

capturata nu va puncta, si va fi eliberata imediat dupa capturare.

?2. Durata concursului de pescuit este de 7:00 ore. Daca motivele care nu au in vedere organizatorul cum ar fi fenomene meteo extreme si neprevazute, ori evenimente care pun in pericol buna desfasurare a competitiei, ori viata si sanatatea participantilor, determina anularea concursului. Acesta va fi amanat pana la intrunirea conditiilor optime de desfasurare a competitiei. Data ulterioara a concursului va fi comunicata de catre organizator tuturor participantilor

?3. Echipele au dreptul la un insotitor

?4. Insotitorul nu are dreptul sa participe la niciuna din actiunile de pescuit (ELIMINARE)

?5. Concurentul poate folosi maxim 1 lanseta specifica tipului de pescuit la feeder, montata cu un singur

carlig (ELIMINARE)

?6. Concurentul poate asambla pe mal, de rezerva, oricate bete doreste

?7. Pe toata durata concursului pescarii si insotitorii sunt obligati sa aiba un comportament civilizat, fara a deranja persoanele din jurul lor ori personalul lacului. Incidentele generate pe fondul consumului excesiv de alcool nu vor fi tolerate. Deplasarea cu masina se face cu maxim 5km/h. Pescarii si insotitorii sunt obligati sa pastreze curatenia pe toata durata concursului si sa lase locul curat la terminarea concursului.

?8. Sondarea se poate face doar cu plumb sau method.

?9. Lungimea maxima a lansetelor ce pot fi folosite este de 4.50m (15 ft) (ELIMINARE)

?10. Se pot folosi momitoare de tip method sau cosulet, insa dimensiunea maxima admisa este de 5/7cm (ELIMINARE)

?11. Se poate folosi orice tip de nada si momeala, exclus momeala vie (ELIMINARE)

?12. Nu este permis pescuitul doar cu plumb (acesta trebuie sa fie de tip method feeder) (ELIMINARE)

?13. Este interzisa blocarea method feeder-ului pe linia principala (monturile folosite trebuie sa permita eliberarea pestelui de momitor in cazul rupturii) (AVERTISMENT)

?14. Nadirea grea se poate realiza cu cosulete de nadire sau method (cu dimensiunea maxima de 5/7cm) , doar cu lansete specifice pescuitului la feeder. Dupa “Start Concurs”, nu este permisa nadirea cu cosuletul, ci doar cu methodul. (ELIMINARE)

?15. Nu este permisa folosirea avertizorilor electronici (ELIMINARE)

?16. Se pot utiliza doar monturi ce folosesc carlige cu momeala atasata (monturi cu “fir de par” momeala

maxima admisa 14mm). (AVERTISMENT)

?17. Fiecare concurent este obligat SA AIBE UN MINCIOG CU DESCHIDERE MINIM 70cm, cizme pentru punerea capturilor in apa, juvelnic de minim 3 m (obligatoriu din material textil), 5 saci de pastrare de dimensiune mare (maxim 150/100cm -minim 80/100cm), se pot pune maxim 3 saci / pichet si spray antiseptic, pentru dezinfectarea intepaturilor. Echipele ce nu se conformeaza nu incep competitia‼

?18. Se va face o singura cantarire, insa se poate face cantar intermediar, la cererea concurentului, cand greutatea din juvelnic este aproape de limita de 20kg, permisa pentru fiecare juvelnic din concurs. Este interzisa punerea in juvelnic a capturior peste 5kg, Capturile peste 5kg se pun in sacul de pastrare, capturile peste 7kg se pun la sac si se anunta arbitrul, pentru cantarire si eliberare, in cel mai scurt timp. (AVERTISMENT)

Se poate intra in apă numai până la nivelul genunchilor sau al cizmelor!

?19. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca doar in limitele propriului stand, fara a incomoda ceilalti concurenti (AVERTISMENT)

?20. Pescuitul este permis doar intre orele stabilite (ELIMINARE)

?21. In timpul concursului, participantilor le este interzis schimbul de nada cu alti concurenti si deasemenea le este interzisa introducerea de nada suplimentara pe standul de concurs. Cantitatea de nada considerata necesara pentru desfasurarea concursului pentru fiecare concurent se va introduce pe locul de pescuit inainte de startul competitiei odata cu pregatirea pentru concurs. (AVERTISMENT)

?22. Orice abatere observata trebuie comunicata arbitrului, care este singura autoritate ce poate decide sanctiuni

?23. Daca dupa fluierul final, un concurent se afla in drill, are la dispozitie maxim 15 minute pentru a aduce pestele pe saltea.(OBLIGATORIU SE ANUNTA CEL PUTIN UN VECINUL DE STAND)

?24. Este permisa utilizarea firului principal cu o dimensiune de minim 0,20 , la fel si inaintasul textil. Insa este interzisa folosirea textilului ca fir principal. (AVERTISMENT)

?25. Vizitatorii au voie in stand, insa nu cu masina. Aceasta va fi parcata in spatiul amenajat de catre

administratie. (AVERTISMENT)

?26. Dimensiunea maxima a momelilor folosite la firul de par nu trebuie sa depaseasca 14mm. (AVERTISMENT)

?27. Manevrarea iresponsabila sau agresiva a pestilor capturati poate atrage descalificarea din concurs.

?28. Peștii trebuie manevrati cu grijă pe mal (AVERTISMENT sau dupa caz DEPUNCTARE CU 1 punct)

ATENȚIE!!! TOȚI PEȘTII SE VOR CANTARII OBLIGATORIU INDIFERENT DE ȘANSELE PE CARE ECHIPA SAU CONCURENTUL LE ARE IN MOMENTUL RESPECTIV!!! DACA O ECHIPĂ SAU CONCURENT ELIBEREAZĂ PEȘTII FARA SA FIE CÂNTĂRIȚI VA FI SANCȚIONATA CU ELIMINARE DIRECTĂ DIN CONCURS!!!

29. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca doar in limitele propriului stand, fara a incomoda ceilalti concurenti. In cazul in care lansarea se realizeaza, intamplator, in standul vecin, concurentul va recupera rapid montura si va relansa in limitele propriului stand. Dacă din greșeală peștele intră în standul vecin și agață linia vecinului, acesta VA PUNCTA; Pentru siguranta pestilor si pentru a evita ruperea monturilor in dril, se permite intrarea in standul vecin pentru scoaterea pestilor.

⚠Au venit saltele noi la balta și se vor folosi cu o taxa 10 lei de echipa. Administrația nu accepta alt tip de saltele.

Drumul este bun pe malul bălții. VA RECOMAND SA LUATI CIZME PENTRU CA ESTE POSIBIL LA MALUL APEI SA FIE CEVA NOROI.

Se poate pescui cu fir de minim 0,20 și înaintaș textil.

⚠IMPORTANT: prezența la festivitatea de premiere reprezinta o forma de respect fata de restul participantilor. Cu exceptia cazului vreunei urgente, concurentii care vor pleca inainte de premiere nu vor mai fi invitati sa participe la urmatoarele concursuri organizare de noi.

⚠La prima constatare a incalcarii unuia sau mai multor puncte din regulament, arbitrul sau organizatorul va aplica avertisment.

⚠La al doilea avertisment concurentul va fi eliminat din concurs fara a avea dreptul sa puncteze cu pestii capturati pina in momentul constatarii situatiei.

⚠ORGANIZATORUL ESTE EXONERAT DE ORICE RASPUNDERE PENTRU ACCIDENTELE (INCLUSIV CELE MEDICALE) SI A URMARILOR GENERATE ATAT DE CONSUMUL DE ALCOOL DAR SI DE NEATENTIA PARTICIPANTILOR ORI A INSOTITORILOR PE TOATA DURATA CONCURSULUI.

?= Eliminare

?= Avertisment

Lista de intenție nu garantează rezervarea locului în acest concurs ci doar plata avansului. Pe considerentul primul plătit, primul înscris se va face și ordinea tragerii la sorți.