Marea Braila A Hoinarilor Ed. 5 (MBH5)

435
0
esteto.ro

Organizator: Grupul Hoinarii Baltilor cu sprijinul administratiei baltii Cenusaru si al domnului Eduard Vrabie !
Balta Cenusaru 1 (Valea Ciresului) – jud. Teleorman
Perioada: 26-29 august 2021, (72 ore – JOI – DUMINICA)
Arbitraj / Clasament / Poze – Eduard Vrabie
Locuri: 21

SPONSORI – MG Special Carp, Bucovina Carp Baits, Baboieru” Baits, Claumar Pescar, Passion Baits

3 sectoare – Prin tragere la sorti se va stabili sectorul aferent fiecarui sponsor !

SECTOR MG SPECIAL CARP – STANDURI – 0,1,2,3,4,5,6

SECTOR BUCOVINA CARP BAITS – STANDURI -7,8,9,10,11,12,13

SECTOR BABOIERU” BAITS – STANDURI -14,15,16,17,18,19,20

* Va fi intocmit un singur clasament de CALITATE (cei mai mari 10 pesti) pe fiecare sector.
Este permis pescuitul cu boilies (inclusiv pop-up), seminte, plastice. Este permisa pasta solubila pe boilies si pe plumbul tip bradut. Este permis saculetul solubil, firul solubil si meltexul.

Interzisa nadirea grea (spomb, racheta, catapulta) ! Exclusiv cobra ! Sunt interzise momitoarele si plumbii de tip method !
Se puncteaza: crapul comun, crapul oglinda si amurul indiferent de greutate.
PREMII PE FIECARE SECTOR ! Fiecare sponsor va premia un sector. Sectoarele fiecarui sponsor vor fi stabilite prin tragere la sorti !
Sector Mg Special Carp :
LOCUL I – 4.000 lei + premiu sponsor + cupe
LOCUL II – 1.350 lei + premiu sponsor + cupe
LOCUL III – Premiu sponsor + cupe
Sector Bucovina Carp Baits
LOCUL I – 4.000 lei + premiu sponsor + cupe
LOCUL II – 1.350 lei + premiu sponsor + cupe
LOCUL III – Premiu sponsor + cupe
Sector Baboieru” Baits :
LOCUL I – 4000 lei + premiu sponsor + cupe
LOCUL II – 1350 LEI + premiu sponsor + cupe
LOCUL III – Premiu sponsor + cupe
Captura Claumar Pescar :
Premiu sponsor + cupe
Captura nu cumuleaza cu alt premiu !
Premiu Extra-Cantar – Passion Baits va premia primul extra-cantar de pe fiecare sector cu 3 kg de boilies ! Premiul se va oferi pe loc si poate fi folosit in timpul concursului !
PREMII SPECIALE
100 EURO – PENTRU PRIMUL CRAP COMUN MAI MARE DE 25,00 KG OFERIT DE ORGANIZATOR
VOUCHER 1000 DE EURO IN PRODUSE, OFERIT DE MG SPECIAL CARP (MIRCEA GHERAN) LA PRIMUL AMUR mai mare de 25,00 KG.
REGULAMENT
1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare. (ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie. (ELIMINARE)
3. Al patrulea pescar are drepturi depline.
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti (AVERTISMENT).
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.(AVERTISMENT)
6. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 10.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura. Conform regulamentului baltii este interzis stoperul pe inaintasul textil. Montura elicopter se face pe firul principal !
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la lasarea intunericului si doar pe jos.(AVERTISMENT)
9. Concurentii nu au voie sa circule cu masina intre standuri in perioada desfasurarii competitiei.(AVERTISMENT)
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(AVERTISMENT)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE)
12. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia este permisa doar lanterna de cap(AVERTISMENT)
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(AVERTISMENT)
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrului principal si consemnata in foaia de concurs.
16. Se poate nadi doar cu cobra . (Eliminare)
17. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, se retine pestele la sac doar pana la primul cantar oficial.(ELIMINARE)
18.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(AVERTISMENT)
19.Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora, vecinii putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor. In cazul in care nu sunt de acord si fac contestatie, concurentul va primi AVERTISMENT.
20. Orice incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator sau brigada de arbitrii, atrage ELIMINAREA directa din concurs.
21. Daca o echipa inteapa un peste la finalul concursului , are 15 min la dispozitie sa-l scoata si trebuie sa anunte OBLIGATORIU , un vecin de stand sau arbitrii , altfel pestele nu se va puncta.
ARBITRAJ

A.Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 07:00 si seara incepand cu ora 19:00. Cantarele se fac cu martori !
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 12 kg. Atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale. Noaptea nu se fac cantariri decat in cazuri speciale, care nu suporta amanare,sau o captura mai mare de 15 kg
C.In cazul capturarii amurilor, concurentii pot cere arbitrilor cantar suplimentar, iar acestia vor cantari daca considera ca este cazul.
D.Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E.Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit cel care ia decizia finala este arbitrul sef , care va hotari locul amplasarii markerului .
F.Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult la o ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi, in caz contrar…. garantia va intra in fondul de premiere. Premiile sunt valabile pt 21 de echipe în caz contrar se vor recalcula,avansul nu se returneaza (echipa trebuie să vanda locul).

O echipa este considerata inscrisa dupa achitarea unui avans de 500 de lei sau a taxei integrale.
Program competitie : JOI 26-08-2021 ora 09:00, întalnire pe Balta Cenusaru, 09,30 prima extragere (ordinea in care suntem înscrisi ) dupa care va fi extragerea standurilor de pescuit, cine nu poate ajunge la ora stabilita in locul lui va extrage arbitru principal (Eduard Vrabie ). Ora 09:30-12,00 timp pt.campare pe stand, pregatiri pentru pescuit . ( NU avem voie sa aruncam nimic în apa.. lansete, nada etc) ora 12.00 START concurs. Duminica 29-08-2021 ora 12:00 final concurs . ( daca cineva se afla în dril la ora 12:00 ESTE OBLIGAT SA ANUNTE VECINI CA SE AFLA IN DRIL altfel pestele nu se puncteaza. Va uram fir întins!!!