Sa va zic de proiectul la care lucrez de ceva timp: https://www.arena.fish – Adrian Alexandrescu

951
0
esteto.ro

Adrian Alexandrescu

Nu postez foarte des, ca mi se pare ca nu am ceva suficient de interesant de spus. Partea proasta este ca se aduna prea multe de spus si ies texte lungi cat China. Luati o cafelutza, o tigarica si hai sa cititi ziarul, cum s-ar zice 🙂

Sa va zic de proiectul la care lucrez de ceva timp: https://www.arena.fish

Ideea este de a avea o aplicatie utila atat pentru pescar cat si pentru organizatorul de concursuri. Sunt multe idei, insa o luam incet, pas cu pas, in limita timpului disponibil.

Ce face aplicatia momentan:

1. Calendar de concursuri viitoare:

https://www.arena.fish/calendar_concursuri.html.

In acest moment sunt in baza de date toate concursurile anuntate de Feeder Masters Romania (Madalin Fieraru), Method Feeder Romania (Popa Mihai) si MFCFR (Chiforeanu Florian), precum si alte cateva concursuri pe care le-am mai gasit publicate. Cu totul aproximativ 50 bucati. Si cred ca se vor publica in curand alte cateva zeci. Probabil vom bate suta… Urmeaza un an plin!

Orice organizator este liber si binevenit sa isi adauge concursurile in aplicatie.

Pentru adaugare concursuri unul-cate-unul se acceseaza https://www.arena.fish, se apasa butonul “Introdu concurs” si se completeaza formularul. Concursul va fi automat adaugat la Calendar in 15 minute.

Pentru import a unei liste mai mari de concursuri se foloseste butonul “Modele fisiere import date” pentru a descarca template-ul de fisiere in care este nevoie de date. Odata fisierele completate corect se pot trimite la adresa adrian.alexandrescu@gmail.com, insotite de un mic text explicativ, detalii de contact, etc.

2. Palmares:

Am procesat date din 44 de manse de concurs din 2023…. Aproape 2000 de rezultate individuale. Va dati seama cam ce a insemnat asta… fisiere diferite, nume scrise diferit (e.g. Cocolin Adrian, Adi Cocolin, etc). Macar cu ocazia asta am aflat de exemplu ca Razvan Georgescu si Razvan Slim sunt aceeasi persoana 🙂 Evident ca nu am facut asta de mana, ci cu un soft, deci e posibil sa mai existe erori.

Pe moment am folosit datele pentru cateva Clasamente un pic altfel, de genul Topul Terminator, adica groaza pestilor, adica cei mai eficienti participanti (numar de manse in care au castigat sectorul):

1. Mihai Popa (10)

2. Razvan Slim (9)

3. Denis Draghici (😎

Am postat mai multe topuri/ statistici aici: https://www.facebook.com/…/posts/1259819098047202/…

Topul Aquaman (cei mai dedicati pescari ca si numar de participari)

Topul Terminator (cei mai eficienti pescari)

Topul Taramul Fagaduintei (cele mai eficiente standuri)

Topul Sacosa (cele mai productive standuri)

Fisa Groaza Pestelui (Stand 2, Marcellino)

Fisele Terminator 1, 2, 3 (Mihai Popa, Razvan Slim si Denis Draghici, cei mai eficienti 3 din Topul Terminator)

IN CURAND:

3. Veti putea sa va creati un cont in aplicatie si veti putea sa va asociati contului propriu Palmaresul existent.

PANA LA DESCHIDEREA SEZONULUI DIN 2024:

4. Sectiune de concurs live, in care cantarirea se va face direct din aplicatie. Arbitrul vine cu telefonul la stand, noteaza cantitatea iar participantii vor putea vedea in timp real clasamentul si sa verifice pe loc cu ce cantitate au fost trecuti pe foaia de arbitraj.

5. Statistici: pescarii vor putea vedea istoricul in concursuri al standului pe care l-au tras la sorti (cantitati medii prinse in functie de perioada, puncte medii in sector, etc)

6. Si mai vedem ce idei ne vin 🙂

Si pe final niste “TERMENI SI CONDITII“:

1. E un proiect pro-bono, gratuit pentru toata lumea, care foloseste date publice. E exact acelasi lucru ca si publicarea unui clasament sub forma de poza, pe Facebook, doar ca aici sunt datele curatate si stocate intr-un mod structurat. Totusi, daca cineva vrea sa fie sters din baza de date, va rog un email la adrian.alexandrescu@gmail.com.

2. Este si va fi o aplicatie online, in timp real. In traducere libera: daca nu exista internet, nu merge nimic.

3. Este o aplicatie pe care o construim si cu scop didactic pentru programatorii juniori pe care ii angajam la noi la firma. Asta inseamna ca este posibil sa mai existe erori. Va rog sa fiti ingaduitori, sa va amintiti ca este un proiect pus la dispozitia intregii comunitatii de pescari complet gratuit si ca orice ajutor este binevenit. Daca detectati o eroare, puteti ajuta cu un email la adrian.alexandrescu@gmail.com, descriind problema si atasand eventual capturi de ecran relevante.

4. Orice ajutor e binevenit.