Crapi Razboinici de februarie

363
0
esteto.ro

Deoarece timpul a fost favorabil, in acest weekend am facut o partida scurta de pescuit pe un lac din jurul Bucurestiului. De aceasta data am iesit pe balta Matara2, din comuna Matara, o balta cu potential piscicol mare. Aceasta nu are agatatura decat in zone mici si izolate, in schimb substratul este diversificat, sunt zone cu platouri tari, zone cu adanci si zone cu namol. Toate astea tin de locul unde pescuiesti. Partida de pescuit a inceput la ora 07:00 si sa sfarsit la ora 15:00. Vremea a fost destul de ciudata si instabila insa cu toate astea am reusit sa aduc pe saltea 2 ciortani. Trasaturile au fost destul de lente si anemice, trebuie sa tinem cont totusi ca apa inca nu sa incalzit, apetitul crapului inca nu este activ.

*Strategie de pescuit
Ca si strategie de pescuit am ales un stand (eu am pescuit pe standul nr.2 al baltii) diversificat, adica zona cu apa adanca si zona cu apa mica. Am pescuit cu 1 lanseta in 40-50 m,pe un platou cu zona tare, apa adanca, cu doua lansete am ales sa pescuiesc intr-o zona cu apa mica la aproximativ 80-90 m, cu stuf pe marginea lacului. Cu a 4 a lanseta am pescuit izolat, pe zona larga a balta la aproximativ 60 m. Timpul pentru improspatarea lansetelor a fost la 1:30min, dat fiind temperatura scazuta a apei,

*Momeala 
De data aceasta pentru momitor am mers pe o nada cu o concentratie ridicata de proteina si alte produse ce aduc un raport proteic si energetic in alimentatia crapului. Am ales  o combinatie de  amestec de nadire feeder MG-Betain si amestec de nadire MG-Krill. Am mers pe aceasta combinatie deoarece aceaste doua amestecuri inglobeaza o multitudine de pelete bine macinate,uleiuri nutritive si alte componente ce ajuta ca mecanica amestecului final sa fie una spectaculoasa. Pentru carlig am ales dumbell nr.8 cu aroma de Scopex si aroma de Ananas &Mango. La carlig am mers cu cate doua dumbell-uri pe firul de par.
La finalul zilei am concluzionat cu 2 prezentari si un rateu ceea ce este multumitor, deoarece  trebuie sa tinem cont de anotimpul in care ne aflam si de temperaturile de afara. Ce este necesar sa stiti ca in aceasta perioada crapul este foarte mofturos, el trebuie atent cautat, deoarece apetitul acestuia este scazut.
Va urez tuturor fire intinse si pana data viitoare nu uitati un lucru: Cu MG este simplu:Lansezi si prinzi !!!

Mihai Alexandru