TURNEU TANDEM FEEDER CENUSARU

268
0
esteto.ro


Forma de organizare: TANDEM
Locul desfasurarii: Lacul CENUSARU
20 de echipe – 4 sectoare

Data:
Etapa 1 calificari: 09 noiembrie 2023
Etapa 2 calificari: 10 noiembrie 2023
se califica primele 10 echipe/etapa

MAREA FINALA: 11 noiembrie 2023

Durata: 7 ore/ zi.

Taxa inscriere: 600 lei/ etapă.
Locuri disponibile: 20/ etapă.

Premiile Marii Finale:
Locul 1: 4000lei
Locul 2: 3000lei
Locul 3: 20000lei
Locul 4: 1000lei

Concursul se va desfasura pe 4 sectoare. Clasamentul general se va face in functie de clasarea in sector, fiecare concurent va obtine un nr de puncte egal cu clasarea in sector.
Ex: Cel cu cantitatea cea mai mare din sector va fi clasat pe locul 1 in sector = 1p, locul 2 = 2p. etc Pentru stabilirea clasamentului final, concurentii care au acelasi numar de puncte, vor fi departajati in functie de cantitatea prinsa.
Ex. Locul 1-sector A= 1p= 30kg
Locul 1- sector B= 1p = 28 kg
Locul 1- sector C= 1p 35kg
Locul 1- sector D= 1p 20kg
Clasamentul final va arata in felul urmator:
Locul 1 la general = locul 1 din sectorul C
Locul 2 la general – locul 1 din sectorul A
Locul 3 la general – Locul 1 din sectorul B
Locul 4 la general – Locul 1 din sectorul D
Locul V, VI, VII si VIII vor reprezenta locul 2 de pe fiecare sector, diferentiate de cantitatea totala prinsa …….

Program desfasurare:
La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului.
Extragerea standurilor si sedinta tehnica: 06:30-7:30
Pregatire/Sondare 7:30-8:50
Nadire grea 8:50-09:00
Start competitie: 09:00
Anuntarea ultimelor 10 minute : 15:50
Final competitie: 16.00
Festivitatea de premiere: 17.00
Persoana de contact:
Eduard Vrabie: 0728.86.86.46

Lista de intentie va fi una orientativa si se va afla intre primele comentarii ale acestei postari. Locul la concurs va fi garantat doar de achitarea unui avans de 300lei (avansul nu se returneaza, echipa trebuie sa gaseasca inlocuitor).

Regulament :

  1. Speciile care puncteaza sunt crapul comun , crapul oglindă, ctenul si carasul. Oricare alta specie capturata nu va puncta, si va fi eliberata imediat dupa capturare.
  2. Durata concursului de pescuit este de 7 ore. Doar motivele care nu au in vedere organizatorul cum ar fi fenomene meteo extreme si neprevazute, ori evenimente care pun in pericol buna desfasurare a competitiei, ori viata si sanatatea participantilor, pot determina anularea concursului. Acesta va fi amanat pana la intrunirea conditiilor optime de desfasurare a competitiei. Data ulterioara a concursului va fi comunicata de catre organizator tuturor participantilor;
  3. Fiecare concurent are dreptul la un insotitor;
  4. Insotitorul nu are dreptul sa participe la niciuna din actiunile de pescuit;
  5. Fiecare concurent poate folosi maxim 1 lanseta specifica tipului de pescuit la feeder, montata cu un singur carlig;
  6. Concurentul poate asambla pe mal, de rezerva, oricate bete doreste, insa lansetele de rezerva nu vor fi orientate cu varful catre apa.
  7. Pe toata durata concursului pescarii si insotitorii sunt obligati sa aiba un comportament civilizat, fara a deranja persoanele din jurul lor ori personalul lacului. Incidentele generate pe fondul consumului excesiv de alcool nu vor fi tolerate. Deplasarea cu masina se face cu maxim 5km/h. Pescarii si insotitorii sunt obligati sa pastreze curatenia pe toata durata concursului si sa lase locul curat la terminarea concursului.
    Vizitatorii au voie sa se plimbe pe drumul de acces, dar fara a intra in standuri, si cu masinile parcate la digul din zona intrarii pe balta.
  8. Sondarea se poate face doar cu plumb sau method.
  9. Lungimea maxima a lansetelor ce pot fi folosite este de 4.50m (15 ft);
  10. Se pot folosi doar momitoare de tip method, cu exceptia nădirii grele, unde se pot folosi cosulete de nadire.
  11. Se poate folosi orice tip de nada si momeala, exclus momeala vie;
  12. Nu este permis pescuitul doar cu plumb (acesta trebuie sa fie de tip method feeder sau pellet feeder).
  13. Este interzisa blocarea method feeder-ului pe linia principala (monturile folosite trebuie sa permita eliberarea pestelui in cazul rupturii);
  14. Nadirea grea se poate realiza cu cosulete de nadire sau method (cu dimensiunea maxima de 5/7cm), doar cu lansete specifice pescuitului la feeder. Dupa “Start Concurs”, nu mai este permisa folosirea cosuletului, pentru nici o actiune.
  15. Nu este permisa folosirea avertizorilor electronici;
  16. Se pot utiliza monturi ce folosesc carlige cu momeala atasata (monturi cu “fir de par”) si monturi cu carlige cu momeala intepata. Momelile nu vor fi mai mari de 12.
    Se pot face controale de catre arbitru, la momelile folosite. Momelile mai mari gasite la apa, vor atrage direct depunctarea cu 1 punct.
  17. Fiecare echipa este obligata sa aiba in stand un juvelnic de minim 3 m (obligatoriu din material textil), 5 saci de pastrare cu flotor atasat (minim), un minciog cu brate detasabile (de genul celor de crap clasic, cu deschidere si adancime mare), si un spray cu antibiotic (teramicin) pe care ori il achizitionati individual, ori va fi disponibil pt cumparare, la administratia Cenusaru.
  18. Se va face un singur cantar, insa este obligatoriu cantarul intermediar, la cererea concurentului, cand greutatea din juvelnic este aproape de limita de 25kg, permisa pentru fiecare juvelnic din concurs. Capturile peste 5 kg se pun in sacul de pastrare. Cand 4 din cei 5 saci sunt ocupati cu cate un peste, se anuntă arbitrul pentru a cantari si elibera pestii.
    Pastrarea la sac, in mod voit, a pestilor de peste 10kg, fara a cere extracantar, va atrage automat depunctarea cu 1 punct, iar pestele respectiv nu va puncta.
    Totusi, va exista o marja de 1kg, in cazul cererii extracantar a pestilor de 10kg.
  19. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca doar in limitele propriului stand, fara a incomoda ceilalti concurenti. Pescuitul in afara standului atrage depunctarea cu 1 punct.
  20. Pescuitul este permis doar intre orele stabilite;
  21. In timpul concursului, participantilor le este interzis schimbul de nada cu alti concurenti si deasemenea le este interzisa introducerea de nada suplimentara pe standul de concurs. Cantitatea de nada considerata necesara pentru desfasurarea concursului pentru fiecare concurent se va introduce pe locul de pescuit inainte de startul competitiei odata cu pregatirea pentru concurs.
  22. Orice abatere observata trebuie comunicata arbitrului, care este singura autoritate ce poate decide sanctiuni;
  23. Daca dupa fluierul final, un concurent se afla in drill, are la dispozitie maxim 15 minute pentru a aduce pestele pe saltea.
  24. Utilizarea inaintasului textil este permis.
    Dimensiunea minima a firului principal folosit este 0,20.
    Se pot face controale. Nerespectarea grosimii firului atrage direct depunctarea cu 1 punct.
  25. Daca, in drill, pestele intra in standul vecin, (regula valabila doar la pestii de extra cantar), se va putea continua drillul fara a cere acordul vecinului. De asemenea, pestele de extracantar se va putea scoate de pe alt stand, cu conditia sa fie transportat in propriul stand doar in sling, nu in minciog. Aceasta regula are ca scop protectia pestilor. Drillul cu pesti mai mici, lasati special sa intre in standul vecin pentru a incurca pescuitul acestuia, se sanctioneaza cu avertisment sau depunctare, in functie de gravitatea situatiei.
  26. Obligatoriu, orice peste capturat va fi dezinfectat in locul intepaturii, cu spray-urile cu antibiotic, obligatoriu prezente pe fiecare stand.
  27. Pestii peste 8 kg vor fi scosi doar cu minciogul cu cap detasabil. Cei sub greutatea mentionata pot fi scosi cu minciogul cu cap rotund, de feeder.

Acesta este regulamentul final, si nu poate fi schimbat.

In cazuri exceptionale, organizatorul poate supune la vot o modificare, si doar acordul unanim poate schimba un subpunct.
In cazul in care nu exista unanimitate, regulamentul actual ramane neschimbat.

ORGANIZATORUL SI ADMINISTRATIA SUNT EXONERATE DE ORICE RASPUNDERE PENTRU ACCIDENTELE (INCLUSIV CELE MEDICALE) SI A URMARILOR GENERATE ATAT DE CONSUMUL DE ALCOOL DAR SI DE NEATENTIA PARTICIPANTILOR ORI A INSOTITORILOR PE TOATA DURATA CONCURSULUI.